Frustrasjon, utfordring og mestring

Jeg har en fin lekegrind, en deilig vippestol og en kul tripp-trapp-stol. Men vet dere hvor jeg trives aller best? På gulvet! Gjerne med mamma og pappa sine treningsmatter, i påvente av at Barnas Hus skal få inn det superkule leketeppe jeg ønsker meg. Når jeg ligger på gulvet har jeg så god oversikt. Spesielt nå som jeg kan snu rundt min egen akse, da får jeg se på akkurat det jeg vil. 

Det kan være ganske frustrerende å ligge på gulvet også. Spesielt når mamma er en luring og legger lekene mine akkurat litt for langt unna til at jeg enkelt får tak i dem. Jeg har forstått at hun prøver å utfordre meg litt, akkurat passe mye sier hun til pappa. Så da må jeg virkelig jobbe da, for å få det som jeg vil! Og tro det eller ei, men ofte får jeg det til. Og hvis ikke sier jeg tydelig i fra når jeg har fått nok. Da hjelper mamma meg litt, sånn at jeg klarer det likevel. Jeg vil så gjerne fremover skjønner dere, helst i full fart, men jeg har ikke knukket koden helt enda. Jeg er på god vei da…tror jeg.

Og det er ingen tvil om at det er aller mest morsomt de gangene jeg får det til helt selv. Da kribler hele kroppen av glede og jeg vifter engasjert med både armer og bein. Også smiler og ler jeg litt. Og mamma og pappa, de heier skikkelig på meg!

For hver dag blir jeg større og sterkere, og snart skal jeg komme meg frem akkurat dit jeg vil. Det er helt sikkert! Jeg må bare øve meg enda litt mer. Og det beste er jo at jeg kan øve meg, samtidig som jeg har det gøy og får skikkelig fin kvalitetstid på gulvet med mamma eller pappa. Frustrasjonene? De må vel kanskje være der de, for å oppleve fremgang. Jeg tåler det altså, så lenge jeg opplever minst like mye mestring underveis! 

Kjenner du deg igjen? Hva holder du på å lære om dagen?

– Victor, 4 måneder

6 kommentarer
  1. Tine: Hei Tine! Så hyggelig å høre at du synes det. Og at du liker å følge meg og utviklingen min – det synes jeg er skikkelig stas! Ønsker deg en fin dag 🙂 – Victor

  2. Så gøy å følge med på deg og utviklingen din Victor!
   Jeg øver meg på å snu meg fra rygg til mage, det er ganske vanskelig! Noen ganger er beina vanskelig å få med rundt, og andre ganger er den ene armen i veien. Jeg kan bli ganske frustrert, men jeg skal nok få det til en dag snart!
   Gleder meg til å lese mer fra hverdagen din!

  3. Odin, 3 måneder: Hei Odin! Så kult å høre hva du øver deg på. Jeg er enig med deg, det er skikkelig vanskelig å snu seg fra ryggen til magen til å begynne med. Når du får dreisen på det tipper jeg du helst ikke vil ligge på ryggen i det hele tatt, en god stund fremover. Sånn var det i alle fall for meg 🙂 Heia deg, Odin! Jeg er sikker på at du klarer det veldig snart!

   Og så hyggelig at du vil følge meg og liker å lese om hverdagen min!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg