Oppskriften på en god søndag

God søndag, dere! Jeg håper det er flere der ute som har hatt en tipp topp familiesøndag slik som jeg har. Klokken syv var jeg klar for å starte dagen, med et megastort glis. Når jeg våkner etter en god natts søvn, er jeg nemlig på mitt aller blideste. Og med ny bleie og andre klær enn pysjen, tar mamma meg alltid med bort til kjøkkenvinduet. Så står vi der litt og titter ut på den store verden utenfor. Det er alltid stas, men spesielt gøy de dagene det blåser. Jeg synes det er helt magisk å se på trærne som beveger seg i vinden – det gjør meg skikkelig fascinert og fanger all min oppmerksomhet.

Til min store glede var det en slik dag i dag, der trærne danset elegant fra side til side i vinden. Jeg kunne gjerne stått der og sett ut av vinduet i laaaang tid, men mamma og pappa hadde andre planer. Bedre planer faktisk, for vi skulle ut på tur i skogen. Og i skogen – DER er det mange fine trær! 

Jeg trives skikkelig godt ute i naturen. Det er så mye spennende å se på og utforske. Det beste jeg vet er når pappa tar meg med bort til en stor busk. Da tar vi oss god tid, og jeg får undersøke hvert eneste blad nøye. Også kommer mamma da, for å passe på at jeg ikke spiser opp busken. Det ville jeg veldig gjerne gjort om jeg fikk sjansen, skjønner dere. Eller jeg ville vel ikke spist opp hele, for jeg hadde nok nøyd meg med en liten smak. Men det er visst bare søtpotet og gulrot jeg får lov til å smake på om dagen, foreløpig i alle fall.

Vi er ofte på tur i skog og mark, og jeg har altså alltid hatt sansen for det. Men tidligere i sommer så fikk pappa hengekøye i bursdagsgave av en kamerat (som også er fadderen min, faktisk!). Og dere, den gjør turene våre enda et lite hakk bedre. Vi kan slå leir hvor som helst, og med den så blir det helt prima uansett! Se da, en gigantisk utendørs vugge, med plass til hele familien i! Kan det bli bedre?

Fra denne har jeg skikkelig god oversikt og kan følge med på alt det spennende som skjer i naturen rundt oss. Trærne som beveger seg, fuglene som flyr over oss og endene som svømmer og plasker i vannet. De er nesten like fine som min badeand, men de har ikke like sterk og kul farge. 

Dere husker jeg nevnte at hengekøya er akkurat som en utendørs vugge? Mamma og pappa tenker at det må være helt perfekt for meg å sove der, og de ga det et forsøk i dag for første gang. Det er skikkelig deilig å ligge der og jeg blir helt døsig når de vugger meg frem og tilbake, men jeg liker jo så godt å utforske verden. Tror de virkelig jeg vil lukke øynene mine når jeg har så mye spennende å se på? Øvelse gjør mester, heter det seg, for jeg klarte nemlig ikke å sovne der i dag. Så kanskje jeg klarer etter hvert, da, men jeg er ikke klar for det riktig enda.

Dere kan jo gjette hvor jeg mye heller ville sove..? Jepp, det stemmer, i bæreselen!

Hva liker du å gjøre på søndager? Fortell da, kanskje jeg til og med kan ta med meg litt inspirasjon til neste helg!

– Victor, 4 måneder

8 kommentarer
  1. Hjælp! Det med bæresele gjorde vi på vår datter da hun var syk en gang. Hun sovnet aldri av seg selv- inntil hun ble 3 år!!! Og helt til hun var 1 år måtte hun være i bæresele for å sovne og vi forsikitg lempet over i sengen. Det som til slutt fungerte var å ta 2-3 dager med protest. Stå i det. Så gikk det til slutt. Da slapp vi å gjøre en bjørnetjeneste. Det var ingen skrikekur, vi var inne og trøstet! Men skriking ble det da. Men vipps så var sengen et koselig sted blitt igjen. Men da var hun igjen vandt med at vi satt der til hun sovnet. Alt er vaner(og uvaner) rett og slett
   Mvh Sigrid helsesøster

  2. Sigrid: Hei! Vi opplever heldigvis ikke at Victor trenger bæreselen for å sovne på kvelden. Litt hjelp trenger han riktignok, men for oss er det ikke et mål at en så liten baby skal “finne roen selv”. Det tar vi med tiden 🙂 Alle må nok bare finne ut hva som passer for seg, og ofte er det vel kanskje sånn at man må gjennom et par tøffe dager for å endre på trygge rutiner. Uansett om man velger den ene eller andre metoden. 🙂 – mammaMaria

  3. Så hyggelig at du synes det! 🙂 Vi er heldige som har skog og mark bare noen få minutter unna, og benytter oss av det så fort muligheten byr seg.

  4. Det trenger ikke å bli sånn som Sigrid helsesøster sier. Her brukte vi bæresele i starten for og få lille til å sove og så legge over i sengen. Nå er han 4,5 mnd og sovner så og si av seg selv hver kveld selvom vi legger han våken i sengen. Alle barn er forskjellige 🙂 så bruk bæreselen med god samvittighet så lenge dere føler for det! Vi har samme bæresele og bruker den nesten bare ute på tur nå.

  5. Hanne: Så fint å høre deres erfaring med bruk av bæresele! Vi er superfornøyd med Ergobaby – er dere også? 🙂 Og du har et veldig godt poeng: Alle barn er forskjellige. Så det finnes nok sjelden et fasitsvar! 🙂 – mammaMaria

  6. Vi er superfornøyd med våres også 🙂 den var en redning med magevondt eller når søvn ikke var lett å finne på andre måter. Den gir jo så mye nærhet uten at man skal slite seg ut med bæring og byssing!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg