Hvorfor du bør lese for babyen din:

Jeg spurte hva dere ønsket å lese om, og et av forslagene som kom var om jeg ikke kunne fortelle om favorittbøkene mine. Det gjør jeg gjerne, for jeg ELSKER å lese og titte i bøker. 

Den aller første boka jeg fikk, og som fort ble en favoritt, var «Tassen». Dette er litt ekstra stas for pappa, som husker at han også digget disse bøkene som liten. Boken har sterke og fine farger, og handler om hunden Tassen og vennene hans. Mine andre favoritt er «Andunge og venner»! Den har ikke like kule farger, men det er så mange fine dyr i den. Det jeg liker aller best er at det er en «ta-og-føle bok». Det er litt rart, og ganske deilig, og kjenne på den krøllete ullen til sauen og det myke skinnet til kua! 

Kanskje du synes det føles litt rart å lese for en baby? Vi kan jo ikke akkurat snakke enda, og dermed kan vi heller ikke komme med en verbal tilbakemelding på det du gjør. Likevel er jeg ikke i tvil om at det er flere babyer enn bare meg som digger å utforske bøker. Da får jeg tatt i bruk, og stimulert, så mange av sansene mine. Jeg ser forskjellige former og farger, lytter til mamma og pappa som leser, føler med hendene mine, og best av alt: smaker på bøkene, bare sånn for virkelig å få brukt flest mulig sanser! 

Men vet du hva som er det beste med å lese? Det er at jeg får den fulle oppmerksomheten. For når vi leser, blir alt annet lagt bort. Vi går inn på rommet mitt, setter oss i godstolen med en bok, og de neste minuttene er det kun meg, og det som føles som all ro i verden. Kanskje mamma og pappa også synes det er litt deilig med denne lille pausen fra resten av verden rundt oss? Jeg nyter hvert fall disse øyeblikkene skikkelig! 

Tidligere var lesestund en del av kveldsrutinene mine. Det fungerte veldig godt som en rolig og avslappende aktivitet. Frem til jeg plutselig utviklet det som visstnok kalles for temperament. Du kan tro det vekker noen følelser i meg når vi er ferdige med å lese og skal legge bort boka. Jeg synes jo det er så gøy at jeg aller helst vil fortsette; hvert fall ikke gå å legge meg! Så den rutinen sluttet vi visst med. For en liten stund i hvert fall. På dagen derimot, da leser vi så ofte jeg bare vil!

Liker du å bli lest for? Hva er din favorittbok? 

– Victor, 4 måneder

PS: Å lese allerede fra babyen er liten kan ha svært positiv effekt på språkutviklingen. Når vi leser bruker vi blant annet ord som kanskje ikke brukes like mye ellers i hverdagen, og barnet møter dermed et større ordforråd. Dessuten er det en fin måte å utvikle konsentrasjonsevnen på. – pappaEirik og mammaMaria 

2 kommentarer
  1. Jeg er med i bokklubb og har fått noen fine bøker jeg liker allerede. Ene boken heter Lille Katt, den er perfekt. Handler om en spesiell farge og dyr på hver side, og har samme setning for hver ting katten møter på, så jeg kjenner igjen denne. Perfekte med den er at den har en biteleke utenpå som vi avslutter med, jeg har fått 4 tenner allerede så den er knaskende god.
   Også har jeg en kanin bok som er en følebok med masse myke kaniner, den liker jeg også. Passer fint da sovekosen og kosekluten min også er kaniner:)
   -Benjamin 5mnd

  2. Tone: Hei Benjamin! Så gøy å høre om din favorittbok! Høres ut som en jeg ville likt, så spørs om jeg ikke må sende mamma og pappa på shopping. Og wow, 4 tenner allerede!! Jeg tror min første nærmer seg, men den er ikke synlig riktig enda. Jeg har også en deilig og myk kanin koseklut! Kaniner er skikkelig fine å ha når man skal sove, eller hva? 🙂 – Victor

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg