5 ting jeg liker at mamma og pappa gjør

Det tar ikke lange tiden for småttiser som meg å utvikle preferanser, og etter hvert som tiden går blir de tydeligere parallelt med personligheten våres som også utvikler seg. Vi vet å si ifra når vi ikke er helt fornøyde, det kan nok de fleste foreldre skrive under på. Men mammaer og pappaer elsker å oppdage ting vi liker spesielt godt, de blir jo så sjarmert av smilene vi svarer med å gi! Vil dere høre om noen av tingene jeg liker aller best?

Gir meg babymassasje:
De første dagene etter vi kom hjem fra sykehuset var ikke så enkle for meg, ei heller helt sånn mamma og pappa hadde sett for seg. Luft I magen overdøvet alle idylliske tanker om hvor flott familielivet skulle bli og kom som et hardt slag i magen inntil videre. I ett av mange forsøk på å forebygge magevondten min, forsøkte pappa seg på babymassasje, da spesielt med fokus på å massere på en spesiell måte som skulle veilede luft i magen ut av kroppen. Og gjett hva? Det fungerte! Jeg gikk fra utrøstelig og skrikende av full hals, til helt avslappet på veldig kort tid. Magevondten er borte nå, men pappa gir meg heldigvis massasje enda. Jeg liker det jo så godt! Kanskje mest fordi jeg får pappa alene ansikt-til-ansikt en liten stund. Da snakker, ler og koser vi oss sammen – bare vi to. 

Illustrasjonsfoto

Prater med meg og gir meg tid til å svare:
Jeg elsker oppmerksomhet! Spesielt at andre snakker til meg, synes jeg er fascinerende. Det er noe med disse sosiale kodene jeg plukker opp underveis. Men det er ikke alltid jeg rekker å svare før alle disse folkene prater videre til meg. De voksne har så dårlig tid innimellom. Faktisk kan det ta inntil 10-15 sekunder før vi svarer. Da kan vi skravle tilbake leeeenge! Prøv selv da vel! Gi babyen din litt ekstra tid tid til å svare, kanskje du blir overrasket?

Bader meg:
Morgenbad, kveldsbad eller til og med svømmehallen? Jeg elsker å bade, bare det ikke er i vaskekummen! Jeg liker mye bedre det store badekaret sammen med mamma eller pappa! Å bade minner meg litt om å være inne i magen med det varme fostervannet, også blir jeg ofte litt ekstra søvnig av det
I tillegg får jeg store doser med oppmerksomhet og nærhet.

Har meg i bæreselen:
Jeg gjorde mamma og pappa bortskjemt med å sove godt om natten nærmest fra begynnelsen av. Jeg sover flere timer i det første strekket, før jeg våkner, spiser og sovner igjen. Stort sett, da. Men alt kan jo ikke være fryd og gammen, så til gjengjeld er det nesten daglig en utfordring å få meg til å sovne på dagtid. Jeg hører om andre som sovner av seg selv og er nærmest selvregulert, mens jeg kan bli bysset, sunget for, humpet, trillet, kjørt over dørstokker og dumper, alt dette i lang, lang tid, men uten å sovne. Heldigvis er det en sikker vinner, og det er bæreselen. Litt protest på vei inn i selen, men vel på plass så pleier jeg å sovne på bare noen minutter. Det funker alltid.

Leser bok:
Jeg var så heldig å få en Tassen-bok av tante. Selv om mange mener det er unødvendig å lese for oss når vi er så små, så kan love deg at jeg ganske enkelt digger det! Ikke bare er det spennende for meg å høre stemmene til mamma og pappa i annerledes tonefall og rytme enn jeg er vant til, men det er så mange flotte farger og mønster å utforske! Jeg holder fast i boka, tar på, spiser på og ser på og deltar i stor grad med masse engasjement. Lange eventyr kan vi nok vente litt med, men jeg holder ut en liten stund med enkle bøker for de aller minste.

Har du utviklet noen tydelige preferanser enda? Og kanskje noe litt utenom det vanlige som du kan fortelle om?

– Victor, 3 måneder 

4 kommentarer
  1. Min lille tass på 6 uker elsker å ligge naken på stellebordet, og gjerne mens han blir vasket over alt (og gjerne på/i rumpa) med en varm klut 😅🙈

  2. Anonym: Jeg elsker også å ligge naken på stellebordet! Så deilig å få av den klamme bleia som jeg må gå med hele dagen – spesielt nå som det er sååå varmt! 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg