Søvnregresjon?

Egentlig har jeg alltid sovet ganske godt. Mamma og pappa har blitt skikkelige bortskjemte, tror jeg. På natten da, vel å merke. På dagen er det noe helt annet. Da liker jeg bare å sove i bæreselen – og kanskje en sjelden gang i bilstolen. Men på natta, da har jeg vært en skikkelig «sovebaby»… helt frem til nå.

Jeg tror jeg har en liten «søvnkrise». Det er så vanskelig å sovne, og jeg våkner kjempeofte! Ofte hver eneste time hele natten. Gjett om jeg blir ekstra trøtt på dagen da, da! Stuuuptrøtt, men likevel er det ikke bare bare å sovne altså. Og når jeg blir overtrøtt da er det enda vanskeligere. Jeg prøver så hardt, men det går bare ikke – da er det ganske slitsomt å være liten baby. Er det fordi vi har vært på ferie og jeg har sovet andre steder enn hjemme i sengen min, tro? Varmen kan vel ha skylden? Eller kanskje det har noe med utviklingsspranget å gjøre? 

Tenk at før kunne jeg sove helt til klokken 3 på natten uten å våkne, til og med nesten til klokken 5 en sjelden gang. Nå virker det som en «fjern drøm», både for meg og mamma. Pappa har ikke mat i puppen, så han lar jeg som regel sove videre. Men faktisk så tror jeg at jeg drømmer mye om dagen. Kanskje det er min måte å bearbeide alle nye inntrykk? Jeg tror det, men jeg er ikke sikker – for jeg husker ikke hva jeg har drømt når jeg våkner. 

Illustrasjonsfoto

I søvne lager jeg lyder og beveger meg mer enn tidligere – og våkner altså veldig mye oftere. Ifølge «google», som jeg tror er et slags orakel – bare at det er litt bingo om du får det rette svaret, kan det skyldes noe som kalles «søvnregresjon». Det innebærer at det er vanskeligere for meg å bevege meg fra et søvnstadium til et annet på egenhånd, og at jeg derfor våkner oftere. Og når jeg først er våken er det skikkelig vanskelig å sovne igjen – så derfor trenger jeg litt ekstra hjelp akkurat nå! Det kan nok være litt slitsomt for mamma og pappa, men jeg tror faktisk at det er aller mest slitsomt for meg. Heldigvis varer det vanligvis bare noen uker. Ååå – som jeg gleder meg til å zzzzzove litt bedre igjen!

Er det flere enn meg som opplever eller har opplevd dette?

– Victor, 3 måneder

 
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg