HJELP! Hvordan kurere vognskrekk?

Det var det første jeg så, dagen jeg kom hjem fra sykehuset. Blikket mitt festet seg på en enorm, blå dings på fire hjul som fylte enden av den lange gangen. Den skulle liksom være så fin for meg, hadde mamma og pappa tenkt.  Anført av et lekkert håndtak i brunt skinn med flotte detaljer. Det stod til og med en tom termokopp i koppeholderen, akkurat som at vi allerede var klare for trilletur! Men den gang ei…. Og jeg skulle ikke bli klar med det første heller.

Så nå har dette blitt hverdagen vår da: Frykten sprer seg som et uvær hver gang de prøver å legge meg ned i vognen og jeg gir klar beskjed om at dette ikke er noe for meg. Og da mener jeg ikke at jeg sutrer litt altså, jeg setter i et kjempehyl og etter bare noen sekunder er jeg helt tomatrød i ansiktet. Heldigvis får jeg komme opp igjen ganske fort. Inntil kroppen, hvor det er trygt og godt. Men mamma og pappa er rimelig forskrekket begge to! «Liker ikke alle babyer å ligge i vogn?».

Og nå? Ja, nå har de prøvd absolutt alt de kan komme på. De har lagt meg der når jeg er trøtt og når jeg er lysvåken, de snakker med meg og har hengt opp et skikkelig kult fly som jeg kan se på. Også har de forsøkt å gjøre vogna lun, tett og trygg med vognpose, babynest og tepper. Uten hell. Så ser de på meg da, og håper at jeg skal gi de et lite hint om hva som skal til for at jeg skal like meg der. Men vet dere hva? Jeg vet neimen ikke hva som kan hjelpe jeg heller!

Har du et godt tips som kan være redningen vår? 

– Victor, 5 uker

6 kommentarer
  1. Uffda Victor, håper du etterhvert får mer glede av vognen! Gutten min var akkurat sånn som du beskriver, han hatet vognen med mindre han sov. Så fort han våknet var det hyl. Vi prøvde alt uten hell, så løsningen for oss ble å alltid ha med bæresele vi kunne putte han i når han våknet. Først når han var rundt 5 måneder, og vi byttet til sportsvogn, gikk det bra. Siden da har gutten vår elsket vogna. Jeg tror det var noe med at han ikke likte at han hadde så lite oversikt i dypbagen, for han har alltid vært veldig nysgjerrig av seg 🙂 Håper dere finner ut av det! Lykke til!

  2. Bruk en god bæresele i stede 😊 han kommer til å like den når han blir større. Iben og Bo ville heller ikke ligge noe særlig alene og sove i vogna, selv om den ble dandert på alle mulige måter. Min erfaring er at små babyer vil være inntil en varm kropp, som beveger seg, har lyder og lukter kjent. Litt slitsomt til tider, men det går over ☺️

  3. Finn lokale bæretreff via facebookgruppen Norsk bæreforening. Sjekk om det er et bæretøybibliotek der du bor. Om ikke, er bærefolkene svært generøse med utlån. Prøv ut og lån sjal, meh dai og bæreseler. Finn en til mamma og en til pappa, så de kan bære deg komfortabelt og uanstrengt så lenge du trenger.
   Ta i bruk vogna med jevne mellomrom. Plutselig er den magisk!

  4. Jeg ville ha avventet vognen en stund og kjøpt ergonomisk bæretøy. Jeg kjøpte en Wrap tai (ferdigsydd sjal) sjekk ut «norsk bæregruppe» på Facebook. Her i huset er lillebror en kosegutt, som sover best inntil mamma eller pappa. Bæretøy er superenkelt og tar liten plass (i forhold til vogn) når man er på reise o.l. I det siste har han begynnt å ligge litt i vognen innimellom og han er nå 4 mnd 🙂 lykke til

  5. Hello there! This post couldn’t be written much better! Going through this post reminds me
   of my previous roommate! He constantly kept preaching about this.

   I am going to send this post to him. Pretty sure he’s going to have a very good read.

   Thank you for sharing!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg